Om Os . . .

 

Interessen for hund startede allerede i mine unge år. I 1958 fik jeg  min første hund en Cocker  Spaniel, som fik navnet Kim.

I 1966  blev Jette og jeg gift, og i 1967 fik vi vort første barn en dreng, og hvad andet kunne han hedde end Kim. Nu fulgte der nogle dejlige år Cocker Spaniel Black, Springer Spaniel  Blacki blev flittig benyttet til al form for Jagt, men i Arvids Johansens Dressurhåndbog var der et billede af en Pointer, og det stod brændt fast på min nethinde, men der skulle gå flere år inden jeg skulle opnå at Dresserer og jage med Drømmen.

Tysk Korthår blev min første stående Jagthund, Tjørnkvist`s Trine dresserede jeg og førte hende på markprøve, hvor hun fik flere præmieringer og i 1972 skænkede hun os det første kuld hvalpe og nu gik det stærkt. Familien bestod nu af Vores lille datter Britt, Kim og vores hunde, Tuks Kingo, Ruhåret Gravhund Ofelia og Pointer Scott. Toppen for os blev Tuks Kingo som jeg førte på DM i 1975. POINTER  SCOTT  blev nr. 7 på Derbyet.

Den Ruhåret Gravhund Ofelia blev en for stor mundfuld for Jette, så hun, ikke Jette, men Ofelia kom op til min Jagt kammerat  som havde en dejlig gård i Vinkel ved Viborg.

En ny og spændende periode 7. Marts 1990 fik vi Godkendt Kennelmærke  LYNGBORG' S  og op gennem halvfemserne lagde vi flere kuld hvalpe til,  primært til brug for jagt, men jagten med stående hund og jagt under jorden blev mere og mere til en sport, hvor det mere galt om at vinde pokaler, end det at fremvise en hund med jagtforstand .

Vi sluttede med opdræt af jagthunde i 2002 hvor Pointer Lyngborg's  I. Greig, Vivaldi, Ravel blev i Danmark,  Lyngborg's I. VI-To kom til Sverige og har der begået sig fremragende, både som jagthund og markprøvehund.

Den 3. periode startede, da Jette møder Karin Kennel Keencairn  på Aarhus Kommunehospital.

Keencairn's Candle In The Wind (Soffi)  kom så og sejrede, en hund af stort format, temperament i top, men lille tandfejl gjorde, at hun blev min og aldrig kom i avl. Jette fik  en ny, Keencairn's Fancy Face (Fancy) som blev starten på vores fælles interesse, et lille opdræt af sunde velprægede Cairn terrier med et godt temperament.

Flemming Borgkvist